Obeležen Svetski dan deteta

KOŠARKAŠICA REPREZENTACIJE SRBIJE ODRŽALA TRENING DEVOJČICAMA POVODOM SVETSKOG DANA DETETA

Beograd, 20. novembar 2021.

Naša proslavljena košarkašica, Dajana Butulija, održala je trening devojčicama, uz korektivne vežbe sa fizioterapeutom, povodom obeležavanja Svetskog dana deteta u organizaciji Instituta za ženski sport, sa porukom da je potrebno uključiti celo društvo, državne institucije, sportske radnike, ali i roditelje kako bi se devojčicama obezbedilo da se bave fizičkom aktivnošću.

„Svetski dan deteta obeležavamo kako bismo skrenuli pažnju javnosti na obaveze društva prema deci, kao i na aktuelne probleme sa kojima se deca suočavaju. 2 od 3 devojčice uzrasta 7 do 14 godina nema redovne sportske aktivnosti, a na svakom nivou bavljenja sportom mnogo je manje devojčica i žena. Institut za ženski sport vodeća je organizacija za ženski rekreativni i profesionalni sport u jugoistočnoj Evropi, koju vode vrhunski svetski sportski stručnjaci. Besplatnim školama sportova podržavamo devojčice u Srbiji da ostvare svoj puni potencijal u životu kroz fizičku aktivnost i bavljenje sportom. Posvećeni smo kreiranju jednakih prilika za sve devojčice da se bave sportom i stvaranju novih šampionki. Iz ovog uverenja proističu naše aktivnosti, sistem od 14 besplatnih škola sportova za devojčice širom Srbije, psihološke i edukativne radionice, edukacije i seminari za trenere“, izjavila je Dajana Butulija, članica Instituta za ženski sport i košarkašica reprezentacije Srbije koja je osvojila dva evropska zlata i bronzanu medalju na Olimpijskim igrama.

Verujemo da je jedini način da ostvarimo svoj puni potencijal kao žene i devojke ako smo fizički aktivne. Verujemo u jednake prilike. Zato smo organizovali besplatne škole sporta za devojčice, za četrnaest sportova na 20 lokacija i sa 32 trenera.

Svetski dan deteta slavi se 20. novembra. Ustanovljen je od strane Generalne skupštine Ujedinjenih nacija 1954. godine sa ciljem da se u svim državama slavi istog dana. Osmišljen je da promoviše međusobnu interakciju i razumevanje među decom i dobrobit dece u svetu. Ovaj dan se obeležava i da bi se skrenula pažnja javnosti na obaveze društva prema deci, kao i na aktuelne probleme sa kojima se deca suočavaju.

Svakom sportu potrebno je više devojčica, priključi nam se!

 

facebook
linkedin
note