Pitanja i odgovori

Upis u škole sporta Instituta za ženski sport vrši se prilikom dolaska na prvi trening, popunjavanjem prijemnog obrasca. Potrebno je samo da odaberete lokaciju i jedan od 14 sportova koji imamo u ponudi, i počnete da trenirate sa nama! Ono što je jako bitno, devojčice mogu probati i više spotova, pre nego što se odluče za onaj koji će nastaviti da treniraju.

Svaka devojčica treba da bude fizički aktivna, bez obzira na talent za bavljenje sportom.

Najveća prednost u bavljenju sportom kod dece u odnosu na odrasle je u tome što kada deca počnu da se bave sportom kao mala, mnogo je veća verovatnoća da neće napustiti sportske aktivnosti, i da će ostati aktivni i kada odrastu.

Devojčice koje se bave sportom lakše će postići uspeh u školi i na fakultetu. Istraživanja pokazuju da je fizička aktivnost efikasan alat za smanjenje simptoma stresa i depresije kod devojčica. Kod dece, kao i kod odraslih, fizička aktivnost utiče na aktivnost mozga, i pokreće hemijske procese zbog kojih se osećaju srećnije i opuštenije. Osim besplatnih treninga, jedan od fokusa našeg rada je i pravilan fizički i psihički razvoj devojčica.

Naše škole sporta za devojčice su besplatne i mogu ih upisati sve devojčice osnovnoškolskog uzrasta. Ako devojčica upiše našu školu sporta sa recimo sedam godina, može da besplatno trenira sa nama narednih sedam godina, do svoje 14. godine.

Ono što je jako bitno je da mi u Institutu za ženski sport imamo besplatne škole za 14 sportova. Devojčice mogu probati i više spotova, pre nego što se odluče za onaj koji će nastaviti da treniraju.

Na svakom nivou bavljenja sportom mnogo je manje devojčica i žena. Želimo da omogućimo svim devojčicama, bez obzira gde žive i čime žele da se bave, šansu da igraju, da pomoću sporta ostvare sebe i svoje ciljeve.

Više od pedeset sportskih stručnjaka i radnika u sportu okupljeno je u Institutu za ženski sport kako bi se svim devojčicama u Srbiji omogućilo da besplatno pohađaju 14 škola sportova u 12 gradova u Srbiji.

Kroz sistem besplatnih škola sportova omogućavamo devojčicama u Srbiji da budu fizički aktivne, i da njihov telent prepoznaju naši najveći stručnjaci. Ukoliko se prepozna talent, roditeljima će se dati preporuka stručnjaka za dalje usmeravanje.

Preporuke sportskih stručnjaka su da devojčice što ranije krenu sa redovnom fizičkom aktivnošću. Hrabrost, samopouzdanje i timski duh, stečeni redovnim sportskim aktivnostima potrebni su devojčicama kako bi postale osnažene žene i preuzele liderske uloge u društvu.

U našim besplatnim školama sporta širom zemlje, devojčice redovno, dva puta nedeljno vežbaju sa nama.

facebook
linkedin
note