Politika privatnosti

IZJAVA O PRIVATNOSTI

Institut za ženski sport ozbiljno shvata svoju odgovornost u pogledu zaštite podataka o ličnosti.

Institut za ženski sport se obavezuje da će štititi Vašu privatnost i omogućiti Vam najbolje moguće iskustvo korišćenja naše web stranice.

Kako biste što kvalitetnije iskoristili vreme provedeno na našim stranicama, potrebne su nam određene lične informacije o Vama, koje će nam pomoći da Vam pomognemo i prilagodimo sadržaj Vašem ukusu i željama.

Molimo, pročitajte ovu izjavu kako biste razumeli kako se odnosimo prema Vašim ličnim podacima. Ova izjava se može menjati, pa preporučujemo da je povremeno proverite.

Ova politika zaštite privatnosti opisuje načine na koje Institut za ženski sport koristi lične podatke posetilaca. Davanjem svojih ličnih podataka i prihvatanjem Politike zaštite privatnosti potvrđujete da ste saglasni da se Vaši podaci koriste na način opisan u ovoj Politici. Ukoliko se Politika zaštite privatnosti promeni, izmenjeni tekst Politike ćemo objaviti na ovoj stranici. Kontinuiranom upotrebom našeg sajta, kao i davanjem svojih podataka prilikom online kontakta potvrđujete da ste saglasni i sa izmenama Politike.

Izjava o Privatnosti je dokument koji garantuje zaštitu privatnosti naših korisnika na Internetu. Web stranicu možete pregledati besplatno i bez ikakve obaveze da otkrijete svoj identitet ili ostavite bilo kakve lične podatke. Odlučite li iskoristiti neku od usluga koje nudimo (Upit – Pitanje), nužno je da nam ostavite lične podatke, kako bismo bili u mogućnosti da Vam obezbedimo traženo. Tražimo samo informacije koje su nužne kako bismo što bolje realizovali Vaš zahtev (Kada se postavlja pitanje, potreban nam je kontakt za povratnu informaciju).

PRIKUPLJANJE INFORMACIJA – način i razlog

Websajt traži Vaše lične podatke samo ako želite koristite neku od naših usluga i samovoljno popunite forme na našem websajtu.

Posetite li websajt, naš web provider automatski beleži podatke koju uključuju IP adresu Vašeg računara, vrstu pretraživača, ime domena, vreme posete, adresu web stranice s koje ste došli, te sve informacije o stranicama koje posetite na našoj web lokaciji o čemu ste bili obavešteni na svim stranicama websajta.

Ove podatke koristimo za statističke analize o korišćenju naših stranica, s ciljem da poboljšamo kvalitet usluge.

Napomena: naš web provider ne beleži vašu e-mail adresu ili bilo koje druge podatke, koji bi se mogli iskoristiti za Vašu ličnu identifikaciju. Možete se isključiti iz beleženja ovih podataka ako ispravno podesite vaš web pretraživač.

Podaci koje skupljamo su sledeći:

 • Domen i IP adresa
 • Vrstu browser-a i operativnog sistema pomoću kojeg je pristupljeno našem sajtu
 • Vreme pristupa i dužinu posete
 • Strane koje posećujete
 • Ukoliko nam sami prosledite informacije

 

U kojim slučajevima beležimo vaše privatne podatke:

 • Postavljanje pitanja
  (Ime, email – na koji vam dostavljamo odgovor)
  Kontakt podaci i pitanja se čuvaju i internoj bazi dokle god autor ne traži da se pitanje iz interne baze izbriše.

 

KORIŠĆENJE PRIKUPLJENIH INFORMACIJA

Vaše lične informacije se koriste:

 • Kako bismo Vam mogli dostaviti odgovor u što kraćem vremenskom periodu.

 

SIGURNOST PRIKUPLJENIH INFORMACIJA

Websajt neće prodavati, trgovati, iznajmljivati ili davati Vaše lične podatke trećoj strani, ukoliko to nije nužno za pružanje usluge.

Websajt posebno brine da su prikupljene informacije o korisnicima sigurne i zaštićene od gubitka, promena, nedozvoljenog pristupa i bilo koje vrste zloupotrebe.

Sa našeg sajta linkovi mogu voditi na druge web sajtove. Ne snosimo odgovornost za politiku ili procedure za zaštitu podataka, kao ni za sadržaj na ovim web sajtovima.

 

ČUVANJE PODATAKA O LIČNOSTI

Podatke o ličnosti prikupljamo i čuvamo u našoj ličnoj bazi podataka koja se nalazi na internom serveru, podatke o ličnosti takođe prikupljamo i čuvamo u okviru e-mail liste (interna baza podataka).

 

KOLIKO DUGO ČUVAMO PODATKE?

Ostavljanje upita – pitanja na sajtu čuvamo na lokalnom serveru. Bazu korisnika čuvamo u trajanju od 10 godina, nakon čega se prebacuje u bazu starih korisnika. Kada se zatraži brišemo zapis o osobi.

 

POLITIKA KOLAČIĆA

Korišćenjem našeg websajta saglasni ste da možemo da sačuvamo kolačiće i IP adrese i da im pristupimo, da koristimo druge metode za prikupljanje podataka o korišćenju websajta i poboljšamo Vaše iskustvo na mreži. Usled nedavnih promena u zakonu, svi websajtovi koji su aktivni širom određenih delova Evropske unije moraju da dobiju pristanak za korišćenje ili čuvanje kolačića (ili sličnih tehnologija) na Vašim računarima ili mobilnim uređajima. Ova politika kolačića pruža Vam jasne i relevantne informacije o kolačićima koje koristimo i o razlozima za njihovo korišćenje.

Molimo Vas da nam se obratite ukoliko imate dodatne informacije o ovoj politici na mail:  info@institutzazenskisport.rs

 

VAŠ PRISTANAK

Time što nastavljate da koristite naš websajt slažete se sa tim da možemo da postavimo kolačiće na Vaš računar kako bismo analizirali način na koji koristite naš websajt. Molimo Vas da pažljivo pročitate ovu politiku kolačića kako biste saznali detaljne informacije o podacima koje prikupljamo kada koristite ovaj sajt.


ŠTA JE KOLAČIĆ?


Kolačići su male datoteke koje se postavljaju na Vaš računar preko websajtova koje posetite ili određenih poruka e-pošte koje otvorite. Njihova upotreba je široko rasprostranjena kako bi websajtovi mogli pravilno da funkcionišu i kako bi njihovi vlasnici mogli da dobiju poslovne i marketinške informacije.

Kolačići koje koristimo na websajtu pomažu nam da Vam obezbedimo bolje iskustvo na mreži, pamte Vaše parametre i pomažu nam da poboljšamo sajt. Time što pristupate našim websajtovima slažete se da se ova politika kolačića primenjuje kad god pristupite websajtu, nezavisno od uređaja koji koristite.

 

KOJE LIČNE INFORMACIJE PRIKUPLJAJU KOLAČIĆI?


Kolačić sadrži tekstualni niz koji sadrži informacije o pregledaču. Za rad nije neophodno da kolačić prepozna odakle ste, on samo treba da zapamti Vaš pregledač.

 

DA LI MOGU DA POVUČEM SVOJ PRISTANAK?


Nakon što ste nam dali pristanak u pogledu korišćenja kolačića, na Vašem računaru ili uređaju biće sačuvan kolačić koji ovo podešavanje pamti za naredni put. Ovo prestaje da važi nakon određenog vremena (u svakom slučaju u periodu od 12 meseci). Ukoliko u bilo kojem trenutku želite da povučete svoj pristanak, biće potrebno da izbrišete kolačiće preko podešavanja u internet pregledaču.

 

KAKO MOGU DA ISKLJUČIM KOLAČIĆE?


Internet pregledači Vam omogućavaju da promenite podešavanja u vezi sa kolačićima. U Vašem internet pregledaču data podešavanja se najčešće nalaze u meniju „Opcije” (Options) ili „Parametri” (Preferences).

 

KADA KORISTIMO KOLAČIĆE?

 

Kolačići se koriste za prikupljanje statističkih podataka o tome kako korisnici upotrebljavaju naš sajt.

GOOGLE ANALITIKA

Ova web stranica koristi Google Analytics za analizu korišćenja web stranice. Google Analytics upotrebljava kolačiće za prikupljanje standardnih podataka internetskih zapisnika i posetilaca ili podataka u anonimnom obliku. Informacije koje generira kolačić o Vašoj upotrebi web stranice (uključujući IP adresu) prenose se Google-u. Informacije se zatim koriste za procenu korišćenja web stranice posetioca i za prikupljanje statističkih izveštaja o aktivnostima na websajtu.

Google-ova pravila o privatnosti dostupna su na adresi:

https://www.google.com/policies/privacy/

Ukoliko želite da budete isključeni iz Google analitike, možete da preuzmete i instalirate dodatni program za svoj mrežni pregledač. Za dodatne informacije, kliknite ovde.

IZJAVA O ODRICANJU ODGOVORNOSTI

Informacije na ovoj stranici su isključivo informativne prirode. Iako je sadržaj websajta ažuriran i tačan, ne dajemo izjave ili garante o potpunosti, tačnosti i pouzdanosti sadržaja na web stranici koji se odnose na informacije, proizvode, usluge, grafiku. Bilo kakvo oslanjanje na informacije na web stranici je strogo na vlastiti rizik.

Websajt ne snosi odgovornost za bilo kakav gubitak ili nezadovoljstvo, koji mogu nastati kao rezultat nečega što je pročitano na našoj stranici ili se moglo iz sadržaja našeg sajta zaključiti.

Putem ove web stranice možete se povezati na druge web stranice koje nisu pod kontrolom Instituta za ženski sport. Mi nemamo kontrolu nad prirodom, sadržajem, tačnošću i dostupnošću tih lokacija. Postojanje takvih veza (“linkova”) ne znači nužno i saglasnost sa sadržajem ili mišljenjima izraženim unutar njih.

VESTI 

Sadržaj iz VESTI sekcije može biti inspirisan sadržajima sa web-a koji nisu u našoj nadležnosti, te iste predstavljaju samo naš savet i mišljenje koje ostavljamo posetiocu na proceni da li će ih primenjivati.

Unutar svojih mogućnosti ulažemo svaki napor u održavanju ove stranice. Međutim, websajt neće biti odgovoran za nedostupnost web sadržaja zbog tehničkih problema izvan naše kontrole.

PROMENE IZJAVE O PRIVATNOSTI

 

Sve promene izjave o privatnosti će biti zabeležene ovde, tako da posetioci naših stranica uvek znaju koje informacije prikupljamo i kako ih koristimo.

KONTAKT

telefon: 063 238204

E-mail: info@institutzazenskisport.rs

facebook
linkedin
note