Sve o nama

Mi smo vodeća organizacija za ženski rekreativni i profesionalni sport u jugoistočnoj Evropi, koju vode vrhunski svetski sportski stručnjaci.

Verujemo da je jedini način da ostvarimo svoj puni potencijal kao žene i devojke ako smo fizički aktivne. Zato smo organizovali besplatne škole sporta za devojčice, za 14 sportova na 20 lokacija i više od 30 trenera.

Verujemo u jednake prilike. Bez obzira gde živite i čime želite da se bavite, zaslužujete šansu da igrate, da pomoću sporta ostvarite sebe i svoje ciljeve. Zato smo motivisali više od 1.000 devojčica u 12 gradova širom Srbije da vežbaju sa nama.

Više od pedeset sportskih stručnjaka i radnika u sportu okupljeno je u Institutu za ženski sport kako bi se svim devojčicama u Srbiji omogućilo da besplatno pohađaju škole sportova i da njihov talenat prepoznaju naši najveći stručnjaci. Besplatne škole sportova koje smo razvili pomažu devojčicama širom zemlje da zdravije žive i lakše postignu uspeh u školi. Bez obzira da li im je potrebna motivacija da se bave sportom ili mogućnosti da pohađaju škole sporta, sa timom vrhunskih sportskih stručnjaka pomažemo devojčicama da zavole sport i omogućavamo im jednake uslove da budu fizički aktivne.

Više od 60% devojčica osnovnoškolskog uzrasta nema redovnu fizičku aktivnost, koja je neophodna za pravilan rast i razvoj, a na svakom nivou bavljenja sportom mnogo je manje devojčica i žena u odnosu na muškarce.

Institut za ženski sport poklanja veliku pažnju pravilnom psihofizičkom razvoju devojčica, organizator je brojnih psiholoških radionica i radionica koje se bave uspostavljanjem zdravih životnih navika kod devojčica.

Institut za ženski sport svakoga dana raste, što govori kolika je potreba da devojčice dobiju šansu da se bave sportom. Sve naše aktivnosti usmerene su ka cilju da unapredimo i obezbedimo budućnost ženskog sporta.

Osnivač Instituta za ženski sport je Marina Maljković, košarkaški trener i selektorka ženske košarkaške reprezentacije.

Svakom sportu potrebno je više devojčica!
Od jednakih prilika za sve devojčice do novih šampionki Srbije

facebook
linkedin
note