Sportska diplomatija

SRBIJA U PROGRAMU SPORTSKA DIPLOMATIJA

Beograd, 8. mart 2022.

Institut za ženski sport i Ambasada Sjedinjenih Američkih Država (SAD) u Beogradu će u narednih godinu dana sarađivati na realizaciji jedog od najprestižnijih programa Stejt Departmenta za razvoj sporta. Srbija će zahvaljujući ovom programu i saradnji sa Marinom Maljković imati priliku da  na program razmene posalje 14 sportskih radnika i trenera koji se prvenstveno bave ženskom kosarkom. Program Sportska diplomatija (Sports Diplomacy), podrazumeva selekciju, pripremu i odlazak u SAD na tronedeljno stručno usavršavanje.

„Ponosna sam što je naša zemlja izabrana za učešće u ovom programu od koga očekujem mnogo. Ponosna sam i na Institut za ženski sport, organizaciju koja svakog dana raste, i koja svojim delovanjem promoviše važne vrednosti, inkluziju, diverzitet i rodnu ravnopravnost. Lično ću biti angažovana na ovom projektu, jer ga svi vidimo kao šansu da se podignu kapaciteti za razvoj sporta u Srbiji, kroz osnaživanje sportskih radnika koji će imati edukaciju i stručnu praksu u zemlji koja služi svima kao primer za sve nivoe sportskih organizacija, od rekreativnog, preko univerzitetskog do profesionalnog nivoa“,  izjavila je Marina Maljković, osnivač Instituta za ženski sport, košarkaški trener i selektorka ženske košarkaške reprezentacije.

U okviru Programa Sportska diplomatija, sportski treneri i radnici iz Srbije imaće priliku da otputuju u SAD na stručno usavršavanje. Tokom boravka u SAD imaće obuku i praksu u veoma različitim sektorima od nevladinih sportskih organizacija, preko univerzitetskog sporta, do vrhunskih profesionalnih organizacija poput WNBA. Program će pratiti i brojne druge aktivnosti. Trenutno smo u fazi selekcije kandidata. Blagovrmeno ćemo vas obaveštavati o daljim aktivnostima.

facebook
linkedin
note