PRVA EDUKACIJA ZA TRENERE

PRVA EDUKACIJA TRENERA ZA UNAPREĐENJE ŽENSKOG SPORTA

Beograd, 22. novembar 2021.

U organizaciji Instituta za ženski sport, vodeće organizacija za ženski rekreativni i profesionalni sport u jugoistočnoj Evropi, na Fakultetu sporta i fizičkog vaspitanja održan je prvi seminar, posvećen unapređenju ženskog sporta u Srbiji, uključivanju devojčica u sport, bioloških izazova žena u sportu i procesu stvaranja novih šampionki.

„Čast nam je što zajedno sa Institutom za ženski sport možemo da afirmišemo sport. Za svaki sport važna je lična posebnost, entuzijazam, vizija i zato mi je drago da smo napravili sinergiju između Instituta za ženski sport, pre svega Marine i Vlade Republike Srbije. Drago mi je što se kreće sa edukacijom u oblasti sporta jer ovde imamo vrsne edukatore kojima možemo samo da se ponosimo. Treba da budemo svesni koliko je važno da se devojčice u najranijem uzrastu bave sportom i koliko je podrška Ministarstva Institutu kontinuirana jer Vlada želi da pomaže ovakve inicijative, ali i da bude deo celog tog procesa. Bez edukovanih i motivisanih saradnika, ne možemo ni očekivati bitnije rezultate i zato se nadamo da će ovaj pionirski korak biti na radost budućih sportista“, izjavio je Branko Ružić, ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja na seminaru.

„Rezultati koje smo kao ženska košarkaška reprezentacija ostvarili ušli su u anale svetske košarke i olimpijskog sporta. Ponosna na te veličanstvene domete, odlučila sam da svojoj državi u amanet podarim iste rezultate kroz politiku dugog delovanja u okviru Pokreta za žensku košarku Marina Maljković i Instituta za ženski sport.
Za rekordno kratko vreme, omogućili smo hiljadama devojčica i devojaka da se bave svojim omiljenim sportovima i disciplinama, zaposlivši pri tome desetine vrhunskih stručnjaka od kojih su neki danas među nama“ poručila je danas Marina Maljković, osnivač Instituta za ženski sport.

Predavanja su za više od 50 okupljenih trenera održali:

– prof. dr Vladimir Koprivica
– prof. dr Dušan Ugarković
– prof. dr Snežana Radisavljević Janić
– dr. Sc Marija Pavlović

Osim besplatnih škola sportova za devojčice, Institut za ženski sport organizator je brojnih edukativnih radionica, od kojih se ističu psihološke i radionice koje se bave uspostavljanjem zdravih životnih navika devojčica. Takođe, Institut za ženski sport organizuje seminare za trenere u sklopu kontinuiranih programa edukacije kako bi se unapredio razvoj ženskog sporta u Srbiji.

 

facebook
linkedin
note