NOVA SEZONA UPISA

BESPLATAN ULAZAK U SVET SPORTA ZA DEVOJČICE

 

Četvrtu godinu za redom, Institut za ženski sport, postavlja nove standarde razvoja ženskog sporta u Srbiji i najavljuje početak nove sezone besplatnih škola sportova u 15 gradova širom zemlje, namenjenih svim devojčicama uzrasta od 7 do 14 godina. Više od pedeset sportskih stručnjaka i radnika u sportu okupljenih u Institutu za ženski sport ima cilj da omogući svim devojčicama u Srbiji besplatan pristup sportu.
“Želimo da svaka devojčica u Srbiji ima priliku da oseti radost i dobrobit bavljenja sportom”, izjavila je Marina Maljković, osnivačica Instituta za ženski sport, košarkaški trener i selektorka ženske košarkaške reprezentacije i dodala “Ovo je naša četvrta godina rada besplatnih škola sportova u kojima je širom Srbije do sada treniralo više od 3 hiljade devojčica, i ponosni smo što doprinosimo razvoju vrednosti koje su najznačajnije za našu budućnost – briga o zdravlju, fizička aktivnost i razoj timskog duha”.
Više od 60% devojčica osnovnoškolskog uzrasta u Srbiji nema redovnu fizičku aktivnost, koja je ključna za pravilan rast i razvoj. Iako su žene i devojčice u mnogim sportovima postigle zapažene uspehe, jaz između broja muškaraca i žena u sportu ostaje velik. Institut za ženski sport ma za cilj da smanji ovaj jaz i pruži priliku devojčicama širom Srbije da se upuste u svet sporta bez ikakvih finansijskih prepreka.
Besplatne škole sportova koje je Institut razvio pomažu devojčicama širom zemlje da zdravije žive i lakše postignu uspeh u školi. Misija Instituta je da napravi pozitivnu razliku u budućem razvoju devojčica u našoj zemlji.

Svakom sportu potrebno je više devojčica, priključi nam se!

facebook
linkedin
note