NAGRADA ZA ŽIVOTNO DELO

Marina Maljković, dobitnica je Nagrade za životno delo Slobodan Piva Ivković.
U godini velikog jubileja, 100 godina košarke u Srbiji, selektorka našeg ženskog državnog tima, trener, ali i osnivačica Instituta za ženski sport i Pokret Marina Majković, dobila je najviše priznanje Udruženja košarkaških trenera Srbije koje nosi ime legendarnog Slobodana Pive Ivkovića.
Pored toga što je najuspešniji trener u istoriji naše ženske košarke, njeno liderstvo pokreće i pomera granice, čemu svedoče i sedam godina rada besplatnih škola košarke, tri godine rada besplatnih škola sportova i hiljade devojčica koje su dobile priliku da se bave sportom!
Sa reprezentacijom Srbije dva puta je bila šampion Evrope 2015. i 2021. godine, a sa kontinentalnih prvenstava ima i jednu bronzu. Takođe, na Olimpijskim igrama u Rio de Žaneiru osvojila je bronzanu medalju. U klupskoj konkurenciji bila je podjednako uspešna. Sa košarkašicama Fenerbahčea ove sezone osvojila je Evroligu, a sa ekipom Galatasaraja stigla je do trofeja i u Evrokupu. Šest puta je bila šampion Srbije, a ima i četiri pehara namenja pobedniku Kupa Milana Cige Vasojevića. Po dva puta osvajala je titulu prvaka Turske i regionalne ABA lige.

facebook
linkedin
note