NAGRADA MARINI MALJKOVIĆ

MARINI MALJKOVIĆ URUČENA NAGRADA „BOBANA MOMČILOVIĆ VELIČKOVIĆ“ ZA NAJBOLJU ŽENU U SPORTU

Nagrada „Bobana Momčilović Veličković“ za najbolju ženu u sportu 2022. godine, dodeljena je selektorki naše ženske košarkaške reprezentacije i osnivačici Instituta za ženski sport, Marini Maljković, na konferenciji „Žene i sport“ u organizaciji udruženja Žene sport društvo i Fakulteta sporta i fizičkog vaspitanja Univerziteta u Beogradu.
„Zahvalna sam što mi je ukazana velika čast – dobiti nagradu za najbolju ženu u sportu velika je privilegija, ali i odgovornost i motivacija da i dalje nastavim da se borim da ženski sport u Srbiji dobije adekvatne uslove da se razvija, da košarka i sport generalno bude dostupan svakoj devojčici u Srbiji, da kod njih stvaramo zdrave navike, a da onim najtalentovanijim stvorimo najbolje moguće uslove za razvoj“, izjavila je selektorka Marina Maljković prilikom uključenja na konferenciju.
Konferenciji su prisustvovali Ministar sporta Zoran Gajić, Božidar Maljković, predsednik Olimpijskog komiteta Srbije, kao i brojni stručnjaci iz sveta sporta. Osnovni zadatak i cilj konferencije jeste pokretanje inicijative za razvoj ženskog sporta u Srbiji  i osnaživanje žena da se bave sportom. Nakon svečanog otvaranja i uvodnih izlaganja program konferencije obuhvatio je i dve panel-diskusije sa različitim temama. Jedna od tema prvog panela bili su stereotipi sa kojima se sportistkinje susreću, dok je u okviru drugog panela diskutovano o „bezbednom sportu za sportistkinje“ i „medijima kao ključnom faktoru u razvoju ženskog sporta“.

facebook
linkedin
note