Psihološka radionica

Održana psihološka radionica u okviru programa Instituta za ženski sport

KAKO RAZVITI SAMOPOUZDANJE KOD DEVOJČICA

Beograd, 24. oktobar 2021.

U ranim godinama, devojčice su po prirodi manje borbene i agresivnije od dečaka istog uzrasta, a kulturološki modeli koji se nude devojčicama često su pogrešni, i zato je važno raditi na njihovom samopouzdanju. Ukoliko se samopuzdanje razvije u ranim godinama, devojčice će naučiti da vrednuju sebe, lakše će prihvatati pohvale, biće pozitivnije ka okruženju i moći će da sa manje preispitivanja budu okrenute na ciljeve koje će i lakše ostvarivati, zaključeno je na psihološkoj radionici Zašto je važno samopouzdanje, održanoj danas devojčicama, polaznicama Institiuta za ženski sport u Beogradu.

„U našoj sredini, koja je kulturološki tradicionalna, devojčice se ne podstiču dovoljno da se bore za sebe. Sutšniski, modeli koji se nude devojcicama su i dalje patrijahalni, i zato je važno raditi sa njima od ranih godina“, izjavila je dr Gordana Urdarević, psiholog i član medicinskog tima Instituta za ženski sport i dodala „Devojčice koje razviju samopouzdanje, uspešnije obavljaju zadatke, jer manje vremena troše na preispitivanje, lakše prihvataju pohvale i imaju poitivniji stav ka okruženju, pa samim tim mogu mnogo više da dobiju iz okruženja.“

Psihološka radionica za devojčice Zašto je važno samopouzdanje, samo je jedna u nizu u organizaciji instituta za ženski sport. Više od pedeset sportskih i medicniskih stručnjaka, i radnika u sportu okupljeno je u Institutu za ženski sport kako bi se svim devojčicama u Srbiji omogućilo da se besplatno bave sportom i imaju fizičku aktivnost. Hrabrost, samopouzdanje i timski duh, stečeni redovnim sportskim aktivnostima potrebni su devojčicama kako bi postale osnažene žene i preuzele liderske uloge u društvu.

facebook
linkedin
note