Najava radionica u okviru Instituta

Najava radionica u okviru programa Instituta za ženski sport

PREVENTIVA ZDRAVLJA i RAZVOJ SAMOPOUZDANJA

Beograd, 29. oktobar 2021.

U subotu 30.10. organizujemo radionicu na temu “Preventiva zdravlja” koju će održati dr Suzana Milutinović, a zatim i radionicu sa psihologom Gordanom Urdarević na temu “Razvoj samopouzdanja”. Vreme održavanja radionice je od 11-12h.

„Roditelji dece koja počinju da treniraju i treneri moraju da budu objektivni i savesni i da se svako dete redovno pregleda na godišnjem nivou, da prođu testove adekvatne uzrastu. Pre svega, potrebno je da dete uživa u sportu, da se ne forsira. Bavljenje sportom je zdravo, ako se sve pravilno uskladi. Važne su navike porodice, zato uvek kažem, zdrava porodica – zdravo dete”, izjavila je dr Suzana Milutinović, specijalista ortopedske hirurgije i traumatologije i član medicinskog tima Instituta za ženski sport.

„Ukoliko se samopuzdanje razvije u ranim godinama, devojčice će naučiti da vrednuju sebe, lakše će prihvatati pohvale, biće pozitivnije ka okruženju i moći će da sa manje preispitivanja budu okrenute na ciljeve koje će i lakše ostvarivati“, izjavila je dr Gordana Urdarević, psiholog i član medicinskog tima Instituta za ženski sport.

Radionica na temu „Preventiva zdravlja“ i psihološka radionica za devojčice i roditelje „Razvoj samopouzdanja“ samo je jedna u nizu u organizaciji Instituta za ženski sport. Više od pedeset sportskih i medicniskih stručnjaka, i radnika u sportu okupljeno je u Institutu za ženski sport kako bi se svim devojčicama u Srbiji omogućilo da se besplatno bave sportom i imaju fizičku aktivnost. Hrabrost, samopouzdanje i timski duh, stečeni redovnim sportskim aktivnostima potrebni su devojčicama kako bi postale osnažene žene i preuzele liderske uloge u društvu.

facebook
linkedin
note