Proslava prvog rođendana

INSTITUT ZA ŽENSKI SPORT PROSLAVIO PRVI ROĐENDAN

Beograd, 26. septembar 2021.

Na svakom nivou bavljenja sportom mnogo je manje devojčica i žena, a čak 2 od 3 devojčice uzrasta 7 do 14 godina nema redovne sportske aktivnosti. Institut za ženski sport je za godinu dana uspostavio sistem od 14 besplatnih škola sportova za devojčice u sedam gradova širom Srbije, u kojima dva puta nedeljno radi više od 30 iskusnih trenera, istaknuto je na proslavi obeležavanja prvog rođendana Instituta za ženski sport.

“Sport ima moć da otvori nov potencijal u nama. Bez obzira gde živite i čime želite da se bavite, zaslužujete šansu da igrate, da pomoću sporta ostvarite sebe i svoje ciljeve. Kroz sistem besplatnih škola sportova omogućavamo devojčicama u Srbiji da budu fizički aktivne, i da njihov talenat prepoznaju naši najveći stručnjaci. Takođe, ovo je tek početak našeg rada, naši planovi su ambiciozni i svakoga dana otvaramo nove lokacije, proširujemo polje delovanja na sve više sportova i gradova. Zahvaljujemo Vladi R. Srbije na podršci kao i na tome što su prepoznali koliko je važna ova tema danas. Verujemo u jednake prilike za sve devojčice da budu fizčki aktivne i verujemo da je to jedini način da ostvarimo svoj puni potencijal kao žene i devojke“, izjavila je Marina Maljković, osnivač Instituta za ženski sport i selektorka ženske košarkaške reprezentacije.

Hrabrost, samopouzdanje i timski duh, stečeni redovnim sportskim aktivnostima potrebni su devojčicama kako bi postale osnažene žene i preuzele liderske uloge u društvu. Devojčice koje se bave sportom lakše će postići uspeh u školi i na fakultetu. U besplatnim školama sporta širom zemlje, devojčice redovno, dva puta nedeljno vežbaju sa institutom za ženski sport.

facebook
linkedin
note